Encetam secció de gastronomia i cuines fent una ruta per diferents restaurants reconeguts del nostre poble i dels voltants. Volem conèixer la seva història, la seva filosofia i els trets culinaris pels quals destaquen. Presentar els plats de diferents cultures que han arrelat mundialment, les maneres de cuinar-los i els seus orígens.
Hem encetat aquesta secció parlant –si no del més– d’un dels menjars més populars del món. Difícilment desagrada a algú i la majoria en som amants per bo i alhora senzill. Tan sols pasta amb ingredients al gust del consumidor a damunt. Així mateix, un plat que també suscita debat. Amb pinya o sense? Sí, estam parlant de la pizza.
Si feim recerca, trobam que la pizza va néixer a la ciutat de Nàpols, a Itàlia, al segle XVII. Avui dia coneixem molts tipus de massa de pizza: napolitana, fina, focaccia… I sol ser la fina la més comuna internacionalment. Encara que segons es recull, va ser amb la massa focaccia que va néixer la pizza.
Hem arrencat aquesta ruta gastronòmica amb Flor i Rodrigo, de la pizzeria Bacán de Campanet.