Seguim fent periodisme científic a aquesta emissora. Seguim amb aquest nou programa que vam inaugurar ja farà un mes i mig, Assaig-Error, de la mà d’un grup de joves científics. Recordar als nostres oients que si no heu escoltat els episodis passats, ho podeu fer a través de la nostra pàgina web i Spotify.
I com sempre, dir que estam ben agraïdes als nostres col·laboradors, perquè anam consolidant seccions, engreixant la nostra programació i assolint objectius.
Així que gràcies, Paula Villalonga Mir, que ja sabeu que és la metgessa d’aquest programa; Pau Franch Aguiló, el nostre farmacèutic en potència; i Joan Moragues, el físic del trio. Encara que els dos darrers demà no en formaran part, ara sabreu per què.
El programa Assaig-Error #6 és una mica diferent, ja que ens allunyam dels temes purament científics per abordar una problemàtica de caire més social. I és que, l’àmbit de la ciència no és lliure de discriminacions per qüestions de gènere o raça.
Parlam concretament de la situació de les dones en el món científic, de les dificultats afegides que pateixen per dedicar-s’hi i per ser reconegudes i visibilitzades. I com que la millor forma de visibilitzar les dones dins el món de la ciència és donar-los veu, mos acompanyen tres joves científiques, cada una d’elles d’una branca diferent.
Què implica que ses dones no formin part de ses carreres tecnològiques, tenint en compte que ses tecnologies estan canviant el món? Com a dones, mos estam quedant una mica fora d’aquests canvis? Com es podria incentivar sa presència femenina en aquest sector?
I a què atribuïu aquestes diferències de preferències entre homes i dones?
Una vegada heu optat per una branca científica determinada, hi ha diferències entre homes i dones durant sa carrera universitària i a l’àmbit professional?
Un altre tema que tractarem, aprofitant que tendrem una metgessa i una farmacèutica, és la desigualtat que hi pot haver entre dones i homes com a pacients. En quins aspectes es fa palpable aquesta desigualtat?