Seguim fent entrevistes en matèria de salut mental a Sa Pobla Ràdio, i és que els temes per tractar són infinits, i la nostra entrevistada d’avui ho sap bé això!
Possiblement ja la coneixeu, i és que és ben popular. És tota una instagramer que fa divulgació sobre salut mental.
Supòs que aquesta és una de les parts bones de les xarxes socials, que les podem emprar per estendre el coneixement, per a fer una funció social. Per a influir en la societat positivament, que és el que fa na Nila Oliver.
Tens una destacada que titules com “Loca Manía”. Relates que vas estar ingressada 42 dies a un psiquiatre. Ens pots explicar els motius i l’experiència si la recordes?
Tu tens trastorn de bipolaritat. Com te’l detecten? Quins són els símptomes d’aquest trastorn? I les causes? Com el gestiones avui dia?
Què és un estat eufòric maníac?
De fet, tu comentes que ets extrovertida. I en aquests casos és més difícil distingir si ja has tornat a la normalitat o estàs en fase maníaca.
Hi ha gent que te diu que tots som bipolars, fent referència als seus canvis d’humor al llarg del dia. És cert això que tots som bipolars? Quina diferència hi ha entre fluctuar emocionalment i tenir un trastorn de bipolaritat?
Tens informació de quanta gent està diagnosticada amb aquest trastorn?
A una d’aquestes històries dius que ets bipolar tipus 1. Hi ha diferents tipus de bipolaritat?
Tu te mediques per controlar el teu trastorn?
Tens recaigudes? Com les afrontes?
Creus que, malgrat que sortosament s’ha normalitzat molt parlar de salut mental i dir públicament que vas al psicòleg, no ho ha fet tant quant a psiquiatria o psiquiatres?
Tu dones molts ànims a qui té malalties de salut mental. I dius que no som la malaltia. T’han tractat mai de loca o t’han assenyalat com “aquesta és bipolar” mai?
Finalment, crec que podríem concloure intentant definir de forma lo més precisa i concreta possible què és exactament el trastorn de bipolaritat. Quins mites hi ha sobre aquest i quina és la realitat?